Búsuló Juhász étterem

Magyar Magyar Magyar Magyar

Szálloda keresése

Időjárás előrejelzés

Búsuló Juhász étterem

Kalandozás térben és időben

Gyógyító remete, áldozó kelták, táncoló boszorkák, lélegzetelállító panoráma

A Gellért-hegyet a „Duna Gibraltárjának” nevezték el a hazánkba látogató külföldiek. A Budapest közepéből kiemelkedő, 2000-ben védett területté nyilvánított hegy nem más, mint egy 135 m magas dolomitrög. Keleti – Dunára néző – oldala meredek, sziklás, nyugaton viszont lankásan ereszkedik le a Kelenföldi-lapály és a Német-völgy felé. A Gellért-hegy délnyugati ormán található Búsuló Juhász étteremből, illetve teraszáról felejthetetlen budai panorámában gyönyörködhetnek az ide betérők, akik tiszta időben a Sas-hegy zegzugos vonalait, valamint a budai hegyek félkör alakú koszorúját is megcsodálhatják.

A hegy lábánál halad az a tektonikus törésvonal, amelynek a budai hőforrások felszínre törését köszönhetjük.

A hegy déli oldalán lévő Szent Iván-barlangban a história szerint hajdanában egy remete élt, aki a hozzá vitt betegeket a hegy lábánál lévő forrástó iszapos, meleg vizével gyógyította.

A Gellért-hegy első lakói – a régészeti leletek tanúsága szerint – kelták voltak. Pogány áldozóhelyükön talált leletek szolgáltathatták annak a legendának az alapját, amely szerint a hegy boszorkánytáncok, boszorkánygyűlések helyszíne. Még a más vidékeken „tapasztalt” boszorkányjárást is „Szentgellértre való járásnak” nevezték el...

Egy másik történet szerint 1046-ban a hegy sziklás oldaláról gurították a mélybe a hittérítő csanádi Gellért püspököt a pogány magyarok. E történethez kapcsolódva a XV. századtól kezdték a hegyet Szent Gellért-hegynek nevezni.

Bemutatkozunk - magunkról

Múlt idő

A Búsuló Juhász étterem fordulatokban bővelkedő történelme egészen az 1937-es esztendőig nyúlik vissza, amikor is a jelenlegi étterem és a terasz helyén egy fogadót nyitottak. Csaknem harminc, vendégekben bővelkedő évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy a fogadót átépítsék, korszerűsítsék.

A Búsuló Juhász étterem bárja a hetvenes években történelmet írt, hiszen az egyetlen olyan zenés, éjszakai szórakozóhely volt, amely hajnalig nyitott ajtókkal várta a szórakozni vágyókat.

Az 1992-es év újabb, látványos fordulatot hozott. A privatizációt követően a korábbi épületet földig rombolták, majd a Búsuló Juhász éttermet újjáépítették, egyúttal a teraszt egy szinttel megtoldották, így vált 400 vendég befogadására alkalmassá.

A legutolsó felújítás 2003-ban zajlott, ekkor az étterem és a terasz kívül-belül új – rendkívül elegáns – designt kapott.

Jelen idő

Éttermünk és teraszunk egyedülálló különlegessége, hogy vendégeink –miközben ételeiket-italaikat fogyasztják – a főváros megkapó panorámájában gyönyörködhetnek. Az ablakokból, illetve a teraszról kitekintve úgy érezhetik, hogy a horizont végtelenné válik a budai erdők zöld lombja felett. Nem mindennapi élményt nyújt vacsora közben a hegyek pereme mögé lassan elbújó napkorong látványa sem, sötétedés után pedig Buda távoli fényei szinte összeolvadnak a csillagos égbolttal...

Finom eleganciával berendezett éttermünk 130, meghitt hangulatú különtermünk 70, fedett teraszunk pedig egyszerre 400 vendég kellemes időtöltéséhez nyújt ideális környezetet.

A mesterszakácsunk által gondosan összeállított, gazdag ételkínálatunk garancia arra, hogy múlhatatlan gasztronómiai élményekben lesz része, akár a magyar, akár a nemzetközi konyha finomságait választja étlapunkról.

Konyhánk kínálatát nem csupán gazdagítják, hanem egyedülállóvá is teszik az eredeti magyar búbos kemencéinkben és házi füstölőnkben – kacsából, libából, nyúlból, borjúból, ökörből – készülő ínyencfalatok, valamint a faszénen és a lávakövön sütött harapnivalók.

Házi specialitásaink közé tartozik az ökörsütés, valamint a bográcsban, rotyogva készülő ételek széles választéka.

Ételkülönlegességeink mellé vendégeink Magyarország legjobb borászainak bőséges kínálatából válogathatnak. Minden magyar borvidék felejthetetlen zamatú nedűje képviselteti magát egyedi borlapunkon, amelyen árverésen megvásárolt borritkaságok is szerepelnek!

Egyedülálló szolgáltatásunk: ha fontos Önnek egy évszám, mi beszerezzük az annak megfelelő évjáratú borkülönlegességet!

Ételeink és italaink mellé – vendégeink kívánsága – szerint különböző stílusú élő- és gépi zenével szolgálunk.Wellness akciók, wellness szállodák, wellness ajánlatok, wellness szállás akció
Szállodák.hu - Itt a szállodák versenyeznek értem!
Google


WWWBudapest Hotel Reservation
www.budapesthotelreservation.hu | All rights reserved Oldaltérkép Adatvédelem Budapest hotels