Budapesti Operaház, Opera

Magyar Magyar Magyar Magyar

Szálloda keresése

Időjárás előrejelzés

OperaSzereti a komolyzenét? Ha a válasza „nem”, budapesti tartózkodása alatt akkor is érdemes ellátogatnia a Magyar Állami Operaházba.

Az Ybl Miklós által tervezett gyönyörű neo-reneszánsz stílusú Operaház, mely 1884-ben épült, az Andrássy út egyik ékköve. Az épület már kívülről is lenyűgöző. A homlokzaton látható szobrok, melyeket 1996-ban renováltak, a következő híres zeneszerzőket ábrázolják balról jobbra: Monteverdi, Scarlatti, Gluck, Mozart, Beethoven, Rossini, Donizetti, Glinka, Wagner, Verdi, Gounod, Bizet, Muszorgszkij, Csajkovszkij, Moniuszko és Smetana. Az épület belseje, de legfőképpen az előadóterem a leggyönyörűbb, híres művészek allegorikus freskóival, szobraival, festményeivel és más dekorációival díszítve.

A főszezon szeptembertől július közepéig tart az Operaházban, mely idő alatt közel 50 előadás kerül bemutatásra. Az előadások nagy része külföldiek számára is ismerős lehet.

Egy hasznos tipp a helyfoglaláshoz: amennyiben páholyba vesz jegyet, bizonyosodjon meg róla, hogy az első sorba szól. Más operaházakkal ellentétben, itt a második és harmadik sor nincsen magasabban, tehát ezekről a helyekről nem lehet zavartalanul élvezni az előadást az első sorban ülők miatt. Ha nem kap valamelyik páholy első sorába jegyet, érdemes inkább a földszinti helyek közül választani.

Abban az esetben, ha valamilyen okból kifolyólag nem tud bejutni egy előadásra sem, de szeretne többet megtudni az épület több mint 120 éves történetéről vagy az előadásokról, vegyen részt egy operalátogatáson! Naponta kétszer indítanak ilyen idegenvezetést, délután 3, illetve 4 órakor, angol, német, spanyol, olasz, francia és magyar nyelven.

Ne feledje! Ha Budapestre utazik, a Magyar Állami Operaház olyan hely, amit nem lehet kihagyni! Mindenképpen próbáljon meg elcsípni egy előadást, mialatt itt tartózkodik!

Lakjon Budapest belvárosában, közvetlenül az Operaház mellett:
K+K Hotel Opera
Hotel Pest .


Wellness akciók, wellness szállodák, wellness ajánlatok, wellness szállás akció
Szállodák.hu - Itt a szállodák versenyeznek értem!
Google


WWWBudapest Hotel Reservation
www.budapesthotelreservation.hu | All rights reserved Oldaltérkép Adatvédelem Budapest hotels