Budapest, főváros információ

Magyar Magyar Magyar Magyar

Szálloda keresése

Időjárás előrejelzés

BudapestAz ország központja mind földrajzi, történelmi, közigazgatási értelemben.

837 műemlék a legjelentősebb európai művészeti korokból, közöttük néhány kiemelkedő klasszicista és magyaros szecessziós stílusú épület. Ez utóbbi az egyetlen építészeti stílus, amit máshol nem láthatunk.

223 múzeum és galéria, melyek a magyar történelem, művészet és természettudomány emlékei mellett az egyetemes európai- és világ kultúra számos alkotását mutatják be.

40 színház, 7 hangversenyterem és 2 operaház az előadóművészetek szerelmesei számára. Ezek a lehetőségek nyaranta megsokszorozódnak a szabadtéri koncertek, előadások által, melyek helyszínei sokszor történelmi hangulatú műemlékek udvarai.

Ezernél is több étterem, kávéház, szórakozóhely, ahol a magyar és nemzetközi gasztronómia finomságai mellé a legjobb magyar borok kerülnek az asztalra.

11-féle közlekedési eszköz, melyek közül néhány ritkának számít a városi közlekedésben (sikló, ülőlift, fogaskerekű vasút, keskenynyomtávú gyerek-vasút, trolibusz és kishajó).

80 ásvány- és gyógyvízforrás, 10 nagyszerű, műemléknek sem utolsó gyógyfürdő, és több mint 400 keserűvízforrás.

Két Világörökség: a Duna panorámája a Budai-várral, valamint az Andrássy út palotáival és a Hősök tere lenyűgöző hangulatával.
Mi abban vagyunk az Ön segítségére, hogy a legmegfelelőbbet ajánljuk a szállodák, szálláshelyek közül.


Az egészségturizmus és a sportolással, mozgással töltött kikapcsolódás mindenhol sikert aratott a világban, Budapesten is. Míg a balneoterápia a betegek gyógyítására, a tünetek enyhítésére törekszik, a wellness és a fitness a megelőzés eszköze. A fővárosban a budapesti szállodák és gyógyfürdőkön kívül is több strandon, uszodában, fürdőben várják fitness és wellness szolgáltatásokkal a vendégeket. Ilyen szállodák például:
Margitszigeti Health Spa Resort Szálloda,
Hotel Aquincum szálloda,
Helia Hotel.

Budapest három leghíresebb és legkedveltebb fürdője a Széchenyi fürdő, a Lukács fürdő és a Gellért fürdő, utóbbi Budapest legszebb fürdője, ahol fennmaradt az eredeti szecessziós berendezés, a színes mozaikok, a márványoszlopok, az üvegablakok és a szobrok.

A főváros nemcsak az ország, hanem a kultúra fővárosa is. Budapesten a komoly és könnyűzene, színvonalas színházi előadások, rendezvények sorából lehet kedvünkre válogatni. A kiváló hazai művészek mellett a világ minden tájáról érkeznek elismert előadók. A Budapesti Tavaszi Fesztivál és a Budapesti Őszi Fesztivál évről évre látogatók százezreit vonzza.

Shopping, vásárlás
Budapest területén mára megépültek a hatalmas bevásárló központok, amelyek alapvetően átalakították a mindennapi vásárlási szokásokat. Ezek közül a legnagyobb, építészetileg talán a legérdekesebb a város belsejében, a Nyugati tér mellett található WestEnd City Center. Sokak számára meglepő gyorsasággal jöttek létre a luxus szolgáltatásokat nyújtó boltok és üzletek, amelyekben az égvilágon minden megtalálható, csak pénz kell hozzá.. Igazi budapesti vásárlási élmények közé tartoznak a csarnokok, a Petőfi Csarnok hétvégéken és az Ecseri úti használtcikk piac. Ugyancsak érdemes felkeresni a 15 éve kialakult belvárosi Falk Miksa utcát, amely lélegzetelállító minőségű és mennyiségű antikvitás felhozatallal rendelkezik, legyen szó bútorról, festményről, vagy akár műtárgyról.


Wellness akciók, wellness szállodák, wellness ajánlatok, wellness szállás akció
Szállodák.hu - Itt a szállodák versenyeznek értem!
Google


WWWBudapest Hotel Reservation
www.budapesthotelreservation.hu | All rights reserved Oldaltérkép Adatvédelem Budapest hotels